Відповідно до чинного законодавства України щодо організації харчування, питного режиму та санітарно-епідемічного благополуччя населення та з метою забезпечення безпечних умов перебування дітей фахівцями Управління Держпродспоживслужби в Запорізькому районі здійснено планові перевірки в Кушугумському та Степненському дошкільних навчальних закладах Запорізького району. Основна мета перевірок – контроль за організацією харчування дітей, якістю та безпечністю харчових продуктів, дотриманням технології приготування страв, санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режиму. Також комісією перевірялися усі вимоги щодо забезпечення безпечного перебування дітей у дитячих садках. Керівникам ЗДО
рекомендовано тримати на постійному контролі стан безпеки життєдіяльності в підпорядкованих закладах освіти, здійснювати профілактичні заходи, сприяти постійній співпраці з територіальним підрозділом Держпродспоживслужби.
В ході контролю фахівцями Держпродспоживслужби було відзначено значне покращення виконання санітарного законодавства в перевірених дошкільних навчальних закладах.
|