Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 04:44

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Запорізької РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 19 » Засідання РМПК вчителів української мови та літератури
09:33
Засідання РМПК вчителів української мови та літератури

18 квітня на базі Новоолександрівської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулося засідання РМО вчителів української мови та літератури. Привітала гостей господиня навчального закладу В.В.Калниш, побажавши плідно попрацювати, обмінятись досвідом та отримати від спілкування лише позитивні емоції. Розпочала захід методист районного методичного кабінету О. А. Жук, яка ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо проведення ДПА та ЗНО в 2017-2018 н.р.. Далі ініціативу перехопили філологині Новоолександрівської ЗОШ, які презентували свою доповідь на тему: «Формування національної гідності і патріотизму на уроках української мови та літератури та в позакласній роботі» у вигляді тренінгового заняття. З метою налаштування на патріотичний лад присутнім було запропоновано об’єднатись у групи шляхом складання пазлів із зображенням української символіки: державної, рослинної та козацької. Першим завданням був мозковий штурм, відповідно до якого учасники повинні були створити асоціативний кущ до слова «патріот». Після такої своєрідної розминки виступила вчитель української мови та літератури С. А. Когут, яка розповіла про форми і методи роботи на уроках української мови та літератури, спрямовані на формування в учнів національної гідності та патріотизму. Вчитель Л. П. Гаращенко ознайомила з можливостями формування патріотизму в учнів засобами сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, показавши майстер-клас з використання сервісів для створення кросвордів, ребусів, колажів та відеороликів. Далі естафету перейняла Т. М. Самарська, яка почала свою доповідь з патріотичної руханки, а потім розповіла про особливості формування в школярів патріотизму в позакласній діяльності, наводячи приклади з власного досвіду та ділячись надбаннями педагогів Новоолександрівської ЗОШ.

На закріплення почутого присутнім було запропоноване завдання на рефлексію, яке вони виконували відповідно до утворених груп: І група складала ланцюжок перетворення дитини в патріота, ІІ група писала лист патріотично байдужій людині, а ІІІ група створювала рекламу на тему «Патріотом бути модно».

Завершився захід вправою «Від щирого серця», під час виконання якої учасники утворили сердечно-центрове коло і побажали один одному щастя, добробуту, благополуччя, наснаги і креативності у формуванні громадянської компетентності здобувачів освіти.

Переглядів: 351 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz