Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 13:31

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Запорізької РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Січень » 24 » Засідання РМПК вчителів предметів художньо-естетичного циклу
09:29
Засідання РМПК вчителів предметів художньо-естетичного циклу

На базі Леженського НВК 23 січня 2019 року відбулося ІІІ (інтегроване) засідання районних методичних об’єднань учителів художньо-естетичного циклу та вчителів трудового навчання з теми: «Впровадження особистісно - орієнтованих художньо - естетичних технологій як важливої умови розвитку креативних якостей особистості учнів і вчителя».

Педагогічним досвідом та новаціями відповідно до теми засідання поділилися :

із мультимедійною презентацією «Особистісно - орієнтовані художньо - естетичні технології як важливої умови розвитку креативних якостей особистості учнів» ( вчитель трудового навчання та образотворчого мистецтва Винник Є.В. - Малокатеринівський НВК «Мрія»);

із співдоповідями «Креативність вчителя - творчість учня», «Особистісно – орієнтоване навчання. Особливості технології». (Ренгач В.Е. , вчитель мистецтва Григорівського НВК, Філіпченко М.І. – вчитель музичного мистецтва Юльївського НВК).

Практична частина зустрічі пройшла творчо та емоційно. Проведені майстер-класи «Нетрадиційні підходи на уроках образотворчого мистецтва» ( Смолярова К.Ф., учитель образотворчого мистецтва Леженського НВК та «Виготовлення оберегів з патріотичною символікою» (Чистякова Л.П. вчитель трудового навчання та образотворчого мистецтва Кушугумського НВК «Інтелект»).

Знання можуть бути купою каміння, що задавило б особистість. І знання можуть бути вершиною піраміди, на якій стоїть особистість. Вчителі трудового навчання, мистецтв не тільки володіють системою художніх знань і вмінь, але і використовують отриманий досвід у самостійній практичній художньо-творчій діяльності, згідно із загальнолюдськими естетичними цінностями й власними світоглядними позиціями, естетичними смаками.

  • підсумок, проведена рефлексія «Три конверти». Присутні визначили, що навчальний процес обов’язково будувати за допомогою постійної активної взаємодії всіх учнів. Велику увагу приділяти впровадженню новітніх технологій навчання, дбати про осучаснення уроку.

Творчий підхід з власного досвіду й емоційний запал учасників семінару зробили захід продуктивним і цікавим.

_________________________________________________________

На базі Леженського НВК 23 січня відбувся круглий стіл творчої групи вчителів художньо -естетичного циклу предметів пройшов за темою «Про інтерактивні форми проведення заходів, спрямованих на формування ключових і предметних компетенцій на уроках художньо - естетичного циклу», метою якого став збір матеріалу по роботі над проблемою; упорядкування та систематизація одержаних надбань; підготовка до випуску методичних рекомендацій для вчителів.Члени групи обмінювались інформацією,досвідом «Ключові та предметні компетенції. Які вони?», «Презентації творчих напрацювань з проблеми формування ключових та предметних компетенцій на уроках художньо - естетичного циклу».

Керівник творчої групи Юракова Т.А. ознайомила присутніх з елементами досвіду «Розвиток вокальних навичок дитини на уроці музичного мистецтва» та практичною реалізацією на уроках інтерактивних ігрових методів. Демонстрацію використання інтерактивних технологій на уроках показала вчитель музичного мистецтва Савченко Л.А., провівши з присутніми методичний прийом «Полагоди ланцюжок».
Підсумовуючи роботу, вчитель музичного мистецтва Філіпченко М.І. запропонувала учасникам виконати інтерактивну вправу «Тепло наших рук».
Гостинність і щирість,тепло і затишок, панували в стінах Леженського НВК протягом усіх заходів.

Переглядів: 278 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz