Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 00:35

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Запорізької РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 16 » Індивідуальний виховний маршрут
20:15
Індивідуальний виховний маршрут

У першій декаді грудня 2016 року на базі Степненської ЗШ І-ІІІ ступенів під керівництвом методиста РМК Сорокіної М.Є. відбувся семінар-практикум для заступників директорів з виховної роботи «Індивідуальний виховний маршрут». Представники закладів освіти району ознайомилися із питаннями профорієнтації у школі, роботою шкільного самоврядування та діяльністю психологічної служби школи у виявленні та розвитку інтересів  учнів при виборі професії. В ході семінару було представлено результати анкетування  8-10 класів, які показали показали, що:

  1. вибір професії у житті дітей є важливим;
  2. вагомим є здобуття спеціальності у навчальних закладах;
  3. при можливості отримання освіти за кордоном, більшість учнів хотіли б працювати в Україні.

Заступник директора школи з НВР Момот О.О. представила роботу з профорієнтації в школі, в рамках якої проводяться виховні години, круглі столи, конференції, зустрічі з представниками навчальних закладів і відвідування учнями Днів відкритих дверей ліцеїв, коледжів, вищих навчальних закладів  м.Запоріжжя.

Учасники семінару відвідали відкриту виховну годину в 6 класі «Професії наших батьків» (класний керівник Семеренко Л.А.). Учні знайомилися із різноманітністю професій, їх типами і характеристиками, розповідали про професії своїх батьків. На урок були запрошені батьки, які повідомили учнів про особливості, переваги своєї професії та значення її у житті людини і в суспільстві. Виховна година зорієнтувала учнів на свідомий вибір професії,  любов до праці, повагу до людей будь-якої професії.

Учнівське самоврядування школи під керівництвом куратора Міністерства корисних справ учителя фізики Крюкової Людмили Владиславівни презентувало свою структуру та напрямки роботи. Лідери учнівського самоврядування звернули особливу увагу на волонтерську діяльність, участь у  благодійних акцій, плідну співпрацю з волонтерськими центрами та волонтерами. Адже саме ця співпраця сприяє свідомому розумінню дітьми своєї суспільної значущості, формуванню громадської позиції, відіграє вагому роль у виборі життєвого шляху.

Практичний психолог школи Кужільна А.С. провела з учнями 9 класу профорієнтаційне заняття з елементами тренінгу «На порозі професійного вибору». Метою тренінгу було формування загальної готовності до професійного самовизначення, активізація проблеми вибору професії, розширення уявлення про світ професій і схильності людини. У ході тренінгу учні усвідомили важливість правильного вибору професії та велику ціну помилки в цьому виборі.

Переглядів: 565 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz