Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 12:03

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Запорізької РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 26 » Партнерство учнів та вчителів в початкових класах
07:30
Партнерство учнів та вчителів в початкових класах

19 січня, саме на Водохрещу, у Новоолександрівській школі відбувся захід, що заслуговує особливої уваги. На базі цього навчального закладу  відбулося засідання РМПК вчителів 3-х класів. Директор школи Калниш В.В. та педагогічний колектив створили гостинну та доброзичливу атмосферу, в якій методист РМК Відділу освіти, молоді та спорту Запорізької РДА Лапенкова Н.І.  змогла не просто провести засідання РМПК вчителів молодших класів, а й поспілкуватись і надати необхідні рекомендації щодо особливостей навчального процесу молодших школярів у 2018-2019 н.р. Комусь може здатись дивним, що вже сьогодні починають говорити про те, що відбуватиметься аж через два роки. Але педагоги, як ніхто інший,  розуміють необхідність цього обговорення, адже саме вчителі, які зараз навчають учнів 3-х класів, через два роки наберуть «першачків», які почнуть навчатись за новими програмами, розробленими в рамках проекту «Нова школа».

Місцем проведення заходу Новоолександрівська ЗОШ була вибрана невипадково, оскільки саме тут вчителі основ здоров'я Шляхова В.В., Діденко З.С. та Голякова О.П. одні з перших в Запорізькому районі почали впроваджувати новий тренінговий курс «Вчимося жити разом». Зазначений проект стосується розвитку життєвих навичок та надання психологічної і соціальної підтримки дітям, підліткам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні.

Невимушену атмосферу свята створили учні 2 та 6 класів, які зустріли гостей хлібом-сіллю та привітали зі святом Водохрещі віршами та піснею.

Вчителі  початкових класів Шепель Л.С. та Сабліна Т.О. підготували презентацію проекту «Вчимося жити разом» і розповіли про особливості його впровадження в Новоолександрівській ЗОШ.  Але справжнім сюрпризом для присутніх став показовий тренінг, проведений вчителем початкових  класів Голяковою О.П.. Вона пройшла разом з вчителями основ здоров’я  Шляховою В. В. та Діденко З. С. курси при ЗОІППО в рамках проекту «Вчимося жити разом». Ці педагоги протягом І семестру 2016-2017 н.р. впроваджували на уроках основ здоров’я тренінги вищезазначеного проекту, тому Ольга Петрівна радо поділилась з коллегами набутим досвідом, зазначивши, що саме в такій формі будуть проводитись більшість навчальних предметів у недалекому майбутньому. Саме поняття тренінгу передбачає не авторитаризм вчителя над учнями, а партнерські стосунки, коли учень не буде боятись вчителя, а буде відчувати в ньому друга і товариша.

Цікаві відеоролики про особливості навчання у фінських навчальних закладах підготувала і показала присутнім вчитель початкових  класів Леженського НВК Гуркова Т.П.. Про найважливіші моменти концепції початкової школи розповіла вчитель початкових класів Мар'ївського НВК, керівник РМПК вчителів 3-х класів Балабуха О.Р.

Методист РМК Відділу освіти, молоді та спорту Запорізької РДА Лапенкова Н.І. проінформувала вчителів початкових класів про деякі робочі моменти, пов’язані із складанням учнями 4-х класів ДПА та моніторингом якості знань випускників початкової школи.

Завершилось засідання обміном враженнями учасників  від почутого і побаченого. Всі вчителі  були сповнені позитивних вражень і поїхали з Новолександрівської ЗШ з новими знаннями і сучасним баченням початкової школи в недалекому майбутньому.

Переглядів: 616 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz